HTML

Transz Szibéria

A transzszibériai utazásról, pontosabban egyelőre az előkészületeiről.

Share on Facebook

Linkblog

A jegyek átvétele Oroszországban

2009.01.10. 00:21 B K

Egy rövid bejegyzés a jegyek átvételéről Oroszországban.

Mi a jegyeket Moszkvában vettük át, a Beloruszkaján, ahova érkeztünk, de minden bizonnyal ugyanilyen egyszerű dolgunk lett volna más fővárosi pályaudvarokon is. Az alábbi képen az átvétel előtti pillanatban állok az internetes jegypénztárnál, kezemben a visszaigazolás alapján kinyomtatott jegyekkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A jegyek átvétele a jól látható kukac jelet és internet feliratot tartalmazó matricával megjelölt pénztárakban lehetséges. Ebből itt több is volt, és úgy láttam, más moszkvai pályaudvarokon is, de egyszerre egy vagy kettő van csak nyitva. Az internetes pénztárakon fel van tüntetve a nyitvatartási idő - talán egyedül éjszaka voltak zárva, de hétvégén is nyitva.

A nyomtatott jegyeken alul egy vonalkód van, ezt kérdezés nélkül átvették, beszkennelték, és egyenként kiállították a vonaljegyeket. Ehhez minden jegyről átvevőként ki kellett töltenem egy ívet, a saját adataimmal, és elég volt az egészhez a saját útlevelem, bár a tájékoztatás szerint kérik az utas útlevelét is, meg egy meghatalmazást, ha nem személyesen veszi át. Nos, mindezt nem kérték, annyi történt, hogy mindent én vettem át és én írtam alá, a saját útlevelemmel, de ennek a későbbiekben már semmi jelentősége nem is volt.

A moszkvai jegyátvétel volt az első tapasztalatom Oroszországról, és a későbbiek csak megerősítették az első benyomást, hogy itt minden működik. Nagy birodalom, rend van benne, és mindenki végzi a dolgát.

Szólj hozzá!

Címkék: rulez online vonatjegy rzd internetjegy

A bejegyzés trackback címe:

https://trans.blog.hu/api/trackback/id/tr49868513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása